Saytni Yuklab bo'lmadi
Ko'zdan Kechirish
Bekajonlarga kartoshkani ishlatishda zarur bo‘ladigan tavsiyalar

Taom va yeguliklarga eng ko‘p ishlatadigan mahsulotimiz bu kartoshkadir. Undan foydalanayotganda esa ayrim oddiy qoidalarga amal qilsak, bas!

•  Kartoshka qaynatayotganda suvga 2-3 bo‘lak sarimsoqpiyoz, piyoz yoki ozgina shivit qo‘shsangiz, ta’mi yanada shirin bo‘ladi.
•  Kartoshka tez pishishi uchun suvga 1 osh qoshiq margarin qo‘shing.
•  Agar eski kartoshkalarni qaynatmoqchi bo‘lsangiz, suvga sirka qo‘shish foydali.
•  Yangi kartoshkalar oson tozalanishi uchun ularni sovuq suvda yuving.
•  Kartoshkalarni baland olovda qovurish ularning miqdorini kamaytiradi. Yaxshisi, yaxshilab suvini silqitib, biroz qurigach, o‘rtacha olovda qovuring. Shunda sabzavotlar qizarib pishadi.
•  Kartoshka bo‘tqasiga qaynoq sut qo‘shish lozim. Agar sovuq sut qo‘shsangiz, yegulik rangi xiralashadi.
•  Kartoshkalarni archgach, ulardan tezda foydalaning. Bo‘lmasa, qorayib qoladi. Agar kartoshkalarni avvaldan tayyorlab qo‘yishingiz kerak bo‘lsa, sellofan paketga o‘rab, havo kirmasligi uchun og‘zini mahkamlang.

Kartoshkalarni uzoq muddat saqlamoqchi bo‘lsangiz, qopga olma mevasi qoqisidan solib qo‘ying. Shunda sabzavot ildiz otib ketmaydi.

Deb xabar tarqatadi quydagi manba.

Поделись с друзьями:

- Добавлен: Moqina.Net
- Дата публикации: 15.11.2016 20:32
- Категория: Boshqa Foydalilar!, Ro'zg'or Maktabi!
Рекомендуем

Izoh yozib qoldirishni unutmang, sizning izohingiz bizning ishlash darajamizni oshiradi.

Имя:
Почта:
Код:

Реклама LOWER
НАЗАД
ГЛАВНАЯ

WEB | Copyright Design by ISLIMBEK
Design version 19.00

Мы в социальных сетях:


Создать бесплатный сайт с uCoz