Saytni Yuklab bo'lmadi
Котлетлар яхши қизариши учун
Котлетлар яхши қизариши ва мазали бўлиши учун қиймага майда тўғралган, хом ва салгина қовурилган пиёз (тенг миқдорда) ҳамда бироз хом картошка қўшиш керак. Қолаверса, котлетни қовуришда аввалига олов баланд бўлиши керак. Бу котлетлар усти қизариб, пўстлоқ ҳосил қилиши ва ичидаги шираси оқиб кетмаслигини таъминлайди. Иккала томони шу усулда қизартириб олингач, ўртача оловда пиширишни давом эттириш лозим.
Балиқни маромига етказиб қовурамиз.
Уй бекалари кўпинча балиқни қовураётганда унинг майдаланиб кетишидан нолишади. Балиқ тилла рангга кириб мазали пишиши учун қовуришдан 10-15 дақиқа олдин уни сочиқ билан артиб, қуритиб, дарҳол тузлаб қўйиш керак. Шунингдек балиқ қовураётганда ҳиди жуда кучли бўлмаслиги учун ўсимлик мойига битта хом картошка (тозалангани)ни бўлакларга бўлиб солиш керак.