Saytni Yuklab bo'lmadi
Mashhur fransuzcha pechenьyeni tayyorlash uchun, yaxshisi, oldindan chig‘anoq shaklidagi metall formachalarni sotib olgan ma’qul.
Yog‘ yumshashga ulgurishi, ammo qayishqoqligini saqlab qolishi uchun, uni avvaldan sovitgichdan chiqarib qo‘ying.
Shakarni upaga aylantirgan ma’qul — shunda xamirda shakar zarrachalari bilinib qolmaydi.
Saryog‘ va shakarni ko‘pirtiring. Mikserdan yoki an’anaviy venchikdan foydalaning.
Tuxumlarni qo‘shing va silliq massa hosil bo‘lguniga qadar aralashtirishda davom eting.
Limon suvi va unni qo‘shing. Xamirni qo‘lda qoring, silliq ammo unchalik qattiq bo‘lmagan aralashma hosil bo‘lishi kerak.
Duxovkani 190 darajagacha qizdiring.
Xamirni formachalarga soling va pishirishga qo‘ying.
Pechenьye taxminan 12—15 daqiqada pishib chiqadi. Xamirning ustki qismi qizargach, duxovkadan olish mumkin.